View more
Gezond werken

Om medewerkers volledig tot hun recht te laten komen is het van groot belang dat er aan hun werkomgeving niets ontbreekt. Een gezonde werkomgeving heeft een directe invloed op het werkgeluk en de productiviteit.

Het draagt bij aan het werkplezier en kan topprestaties stimuleren. En ook niet onbelangrijk: een gezonde werkplek helpt (langdurig) ziekteverzuim te verlagen.

Verschillende factoren spelen een rol bij het creëren van gezonde ruimtes. Bij een inrichting is er altijd aandacht voor een goede akoestiek om ruis te weg te nemen en rust en concentratie te bevorderen. Daarnaast maken we een zorgvuldige selectie van juist kleurgebruik. Kleuren roepen namelijk bepaalde gevoelens en emoties bij mensen op. Van onrust tot blijdschap en van ontspanning tot enthousiasme. Hetzelfde geldt voor geurgebruik. Geuren bepalen de gemoedstoestand en kunnen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld spanningen verminderen en de effectiviteit verhoogd wordt.

Een ander belangrijk punt is de manier van werken. Om tot het afwisselen van de werkhouding te verleiden, bieden wij verschillende zit-sta oplossingen. Doel van een ergonomische werkplek is om fysieke ongemakken en mentale belasting zo veel mogelijk te voorkomen. Is er in jouw werkomgeving al aan alles gedacht op het gebied van gezondheid? Wij denken graag met je mee.