View more
Thebe

Functioneel & Eigentijds woonzorgcentrum

Oppervlakte
500 M2
Branche
Hospitality & Zorg
Stijl
Modern | Botanisch
Oplevering
2021

Woonzorgcentrum Thebe Aeneas

Thebe Aeneas is een specialistisch woonzorgcentrum, met een diversiteit aan doelgroepen: jonge mensen met dementie, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), ouderen met dementie, somatiek en high care palliatieve zorg. Mensen met NAH wonen op locatie Aeneas in zogenoemde leefmilieus. Dit zijn afdelingen waar bewoners met dezelfde behoeften samenwonen. Er zijn drie leefmilieus: stimulerend, structurerend en beschermend.

Thebe Aeneas wilde graag hun activiteitenruimte herinrichten. Met het ontwerp wat het architectenbureau had gemaakt, en het budget wat Thebe Aeneas had ingesteld, mochten wij de realisatie hiervan bewerkstelligen.

Het resultaat van dit project is het herontwerp van een activiteitenruimte, die zo’n 500 meter is. Deze hebben we gestript en anders ingedeeld en volgens ontwerp van het architectenbureau ingericht.
Het is een alles behalve traditioneel ontwerp voor een verzorgingstehuis, vanwege de hele moderne look & feel. Toch hebben we goed nagedacht over materiaal keuzes en de functionaliteit die de producten moeten hebben. Zo zijn de tafels ingericht, dat deze voldoende ruimte hebben voor mensen in een rolstoel. Zij kunnen vrij bewegen. Ook de materialen zijn hier op afgesteld: We hebben voor materiaal gekozen dat makkelijk te onderhouden is en lang mooi blijft.
Functioneel, vooruitstrevend, eigentijds. Dat zijn de drie keywoorden die je dit project mag geven.

Uitdagingen in dit project

Er moest echt goed rekening gehouden worden met de functies van elk object. Bij zorginstellingen is het belangrijk dat alles voor iedereen toegankelijk is en de materialen hier ook op aangepast zijn. Een voorbeeld bij Thebe Aneas rolstoelvriendelijke tafels.
Harold van Breugel
Sales
Taakstellend werken is altijd uitdagend. We zijn op zoek gegaan naar de balans tussen wat de interieurontwerper had ontworpen, en het budget wat Thebe Aneas voor ons had vrijgemaakt. Hiermee kijk je dus constant naar mogelijkheden.
Harold van Breugel
Sales
01
02

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op
Kom eens langs

Hospitality projecten